Studio Diony
Schepenstraat 1a
2931 GP
Krimpen aan de Lek
studiodiony@live.nl
Tel:  0180-599994
Mob: 06-15015079

Hotstone Massage


Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met hete stenen. Hete stenen moet u in feite lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 tot 12 centimeter.

Door de combinatie van warmte en beweging kan men dieper in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage/behandeling effectiever. Een Hotstone massage draagt daarom bij aan het zelfherstel van het lichaam. Het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften, stimuleert de organen en kan hiermee het lichaam meer in balans brengen.


De Hotstone massage is met name geschikt bij:

* spanningen                                                     

* stress (maar niet bij een burn-out)

* spierproblemen

* gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (niet ontstoken)

* slechte doorbloeding

* rug en/of nekklachten

* algemene vermoeidheid

Maar "natuurlijk" bovenal voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstone massage.


De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. Door de invloed van de massage met warme stenen en de plaatsen van de stenen kunnen er namelijk diverse negatieve bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen zijn van uiteenlopende aard en verschillen per aandoening. Hieronder treft u een aantal aandoeningen waarbij het ZEER af te raden is een Hotstone massage te ondergaan. Heeft u en aandoening welke hier niet is vermeld adviseer ik u dit eerst te overleggen met uw behandelend arts, specialist of therapeut.

* burn-out

* ontstekingen

* besmettelijke aandoeningen

* psoriasis

* trombose

* kanker

* koorts

* extreme vermoeidheid en uitputting


LET OP!!!!

De Hotstone massage word niet gegeven als de buitentemperatuur 24 graden of hoger is. Bij deze buitentemperatuur bestaat de kans op negatieve bijwerkingen.